Aangeraden: fijne boeken gelezen in april en mei 2023

Boeken gelezen in april en mei 2023: winterhuis hotel, legends and lattes, horrorhuis en lighthouse witches

Zoveel mooie, leuke, grappige, spannende en enge boeken om uit te kiezen in mijn bibliotheek! Ik maakte deze twee maanden maar een klein deukje in mijn verzameling ‘nog te lezen’ boeken, maar toch maakte mijn lijst van boeken gelezen in april en mei me uitermate gelukkig 🙂

Het zijn niet veel en ik las het meeste ’s avonds lekker op bed en tijdens onze korte vakantie in Oslo. Heerlijk!

Tijd om te lezen: niet storen a.u.b.!

Tijd om te lezen is even zoeken. De dag heeft tenslotte maar 24 uren en het tuinseizoen is weer in volle glorie losgebarsten 🙂  

Bloemen en planten willen nieuwe plekjes, water, voeding en aandacht. En de tuin met al haar bloemen, planten, bomen, vogels, katten en egels is My Happy Place To Be, met of zonder boek *hartjes*.

Tuinplezier met een hommel in de akelei

Achter huis ‘moet’ een schutting gebouwd worden want eerlijk, we leven nu een beetje op een podium…

Niet rustgevend om even lekker weg te dromen in je leesavontuur wanneer je dan even zit met je boek…Hoe gezellig het kletsen met voorbijgangers ook is, wanneer ik lees dan wil ik niet gestoord worden 🙂 (Sorry, lieve buren en buurtmensen!)

Pinterest Quote: Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are van Mason Cooley

Boeken gelezen in april en mei 2023

De boeken die ik WEL gelezen heb, waren goeie boeken! Boeken die ik met spijt uitlas, wetende dat dat avontuur geëindigd was en dat die personages niet weer in mijn leesleven terug zouden keren, zoals The lighthouse witches van C.J. Cooke.

Dit boek begon ik te lezen in april en las ik uit aan het prille begin van mei, vlak voor we naar Oslo gingen. Zo had ik ruimte om weer hele nieuwe fijne boeken mee te nemen hahaha!

The lighthouse witches van C. J. Cooke

Ook las ik een klassieker die me mee terug nam naar vroeger: Horrorhuis van R.L. Stine. Deze kocht ik bij Boekenbalie; het is even lekker sneupen maar je komt er verrassende boeken tegen!

De Kippenvel-reeks is klassiek: niet veelzijdig verrassend, maar met genoeg engigheid (een woord wat je niet zo vaak hoort, omdat het niet bestaat *grijns emoji*) om je daadwerkelijk wat kippenvel te bezorgen 😉

Ik vind het heerlijk om weer terug te gaan naar die tijd en ik kan me nog zo goed de tv-serie herinneren. Mijn zusje van acht jaar jonger keek daar met mij naar en ik weet nog goed dat ik zo baalde dat dit er nog niet was toen ik zo oud was als zij hahaha.

Ik haal het allemaal in nu en weet je:

I got no shame in my middle grade bookish game!

Wat een bevrijding om gewoon te genieten van boeken die voor zoveel jonger publiek geschreven zijn dan ik nu ben. Ik hou van die grenzeloze fantasie en mysterieuze mogelijkheden en duistere avonturen!

Eigenlijk ben ik nog steeds dat lezende kind van binnen *hartjes*.

Kippenvel Horrorhuis van R.L. Stine

Maar ik heb ook een fantastische nieuwe serie, het Winterhuis Hotel, ontdekt! Volop mysteries en puzzels, enge mensen en een vervelende reis maar met een bijzondere wending. Gelukkig zijn daar nog twee boeken van, dus ik ben BLIJ 🙂

Favoriete serie: Winterhuis Hotel! Winterhuis Hotel deel 1, Geheimen van Winterhuis Hotel, Het mysterie van Winterhuis Hotel

En het eerste boek van wat in ieder geval tweedelig blijkt te zijn: Legends & Lattes. Ik kijk nu al uit naar deel 2, welke volgens mij uit gaat komen in november van dit jaar *jippie, kan niet wachten*!

Legends and Lattes van Travis Baldree

Klaar voor nog meer leesplezier in juni!

Juni, de maand waarin ik zo hoop op warme zomerdagen waarop ik lekker buiten kan zitten lezen.
Met een kop thee of een glas wijn, een zwoel briesje door mijn haar en een grote zonnebril op mijn ingesmeerde neus :), hangend op de loungebank die dan misschien een beetje meer privé staat *oh goodie, ik kan niet wachten!*.

Tips voor jouw leesplezier!

Mijn TBR voor juni staat inmiddels ook op mijn blog. Wie weet zitten er nog leesplezierige boektitels voor jou bij!

Ben je op zoek naar nog meer leesavonturen? Dan vind je misschien wat je zoekt in mijn ‘Boeken gekocht in maart 2023‘ opsomming. En de ‘Boeken gelezen in maart 2023‘ zijn lekker spannend en een beetje eng.

Welke boeken heb jij gelezen die je wilt aanraden?

Fijn dat je er was! Liefs Judith
Strooi creatief schrijfplezier rond!
Tuinklusjes doen, gewoon in je zomerjurk!

Tips & inspiratie voor creatief schrijfplezier! 

Hai, ik ben Judith (op de foto zie je me ‘in het wild’ in mijn bosachtige voortuin)!
Schrijven is een passie en een lifestyle en hier deel ik met jou tips en inspiratie om op avontuur te gaan in jouw persoonlijke schrijfwereld.

Hier vind je blogs gevuld met Jubelende Journals, Schrijflustige Schrijfspullen en Betoverende Boeken. Onder andere 🙂

Knibbel, knabbel, knuisje…wat zoek je in mijn huisje?

Hoekje gedecoreerd met boeken, kaarsen en allerlei Halloween

Nog meer inspiratie!

De uitbreiding aan de boekenverzameling: boeken gekocht en gelezen tot en met oktober 2023

Het is er een beetje bij ingeschoten: bijhouden welke boeken ik waar en wanneer heb gekocht en...

Mini Preptober 2023

Preptober: de maand oktober gebruiken om alles klaar te zetten voor optimale schrijf-resultaten in...

Boeken gekocht en gelezen in juni en juli 2023 a.k.a. de gestage groei van een boekverzameling

Is het een verslaving of een hobby, een boekverzameling hebben? Een beetje van beide, vermoed ik...

Gekochte boeken bijhouden: creëer een origineel overzicht van je boeiende boekenverzameling

Beeld je eens in: een overzichtelijke lijst van al je boeken! Om te genieten van alles wat je ooit...

Vakantieleesvoer: ik ging op reis en nam mee…

Vakantieleesvoer is: de lastige keuze maken tussen alle mooie, spannende, super intrigerende en...

Brambly Hedge: het schattigste zomerverhaal met wonderschone illustraties

“At last the dusk came, golden and misty over the fields.”~Jill Barklem, Summer Story Een perfecte...

Boekreviews leren schrijven: de start van een spannend, nieuw avontuur in leesplezier!

Nu ik zoveel verschillende boeken vind, koop, lees en verzamel, is er één ding wat ik echt wil...

Turbulente TBR juni 2023: feel good romantiek, whodunnit en een beetje horror

De score: 18 boeken over twee maanden tijd…WhooHoo! En wat ben ik blij met deze aanvullingen op...

Schrijfmuziek voor elke mood en elk genre: fantastische YouTube afspeellijsten

Schrijfmuziek helpt om in een bepaalde stemming te komen, wat het schrijven van (een onderdeel...

Boeken gekocht in maart 2023: een overdadige verscheidenheid aan leesplezier!

Een waar feestje aan allerlei nieuwe boeken gekocht in maart 2023! Er waren zoveel aanbevelingen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *