CRAFTOMNIA

Herfstdecoraties: Let’s talk Autumn, een borduurpatroon van Hands on Design

Ik weet het, het is nog (hoog)zomer! Maar hierna komt de herfst en om lekker los te kunnen gaan met herfstdecoraties ‘moet’ je toch op tijd beginnen met ze zelf te maken. En zelf maken is zo ontzettend leuk, uniek en persoonlijk maar het kost ook tijd. Tijd die ik er altijd graag voor neem zodat ik echt kan genieten van het maakproces en alvast kan wegdromen bij alle mooie decorhoekjes die ik ermee kan creëren. Geniet je even mee?

Herfstdecoraties: borduurpatronen voor de herfst

Hoe fijn is dat: de prachtige warme kleuren van garens bij elkaar zoeken, kijkend naar het mooie borduurpatroon wat voor je ligt? De heerlijke spanning van het starten van een nieuw project heeft iets magisch, iets wat per project maar één keer kan voorkomen: de eerste verse kruissteekjes.

Veel van mijn herfstdecoraties zijn borduurtjes. Vooral kleine, want die zijn het makkelijkst af te werken, bijvoorbeeld als kleine kussentjes om samen in een schattig mandje te tonen. Maar mijn laatste FFO (Fully Finished Object) is een wat groter patroon.

Borduurpatroon Let's talk Autumn

Let’s talk Autumn van Hands on Design

Deze vond ik meteen al onwijs leuk! Het krijtbord met al die verschillende herfstwoorden en -tekeningen: hoe leuk wil je het hebben?! Alleen die zwarte stof…dat durfde ik niet aan. In plaats daarvan heb ik de mijne op 28 ct Vintage Mocha geborduurd. Een aantal kleuren heb ik aangepast, maar helaas is de lichte kleur van de woorden niet zo opvallend geworden als ik had gewild.

DMC kleuren & veranderingen

 • 3816 -> 926
 • 166 -> 704
 • 3852 -> 355
 • 722
 • 3865 -> 746
 • 720 -> 721
 • 07

Voor dit borduurpatroon heb ik volledig vanuit mijn dozen met DMC voorraad gewerkt. Een kleine aanpassing hier en daar was gauw gedaan! Het is altijd wel een beetje een puzzel: speuren naar een goede kleurvervanger.

Herfstdecoraties in de hal met wit, warm oranje en hout

Heerlijke herfstdecoraties in de hal

Decoreren met borduurwerkjes

Persoonlijk vind ik het zo heerlijk huiselijk en uniek staan, her en der zelfgemaakte herfstdecoraties in je huis. Het zijn spulletjes die je nergens anders zult vinden en je hebt ze zelf gemaakt dus er zit heel veel emotionele waarde en waardering in! Dierbaar, dat zijn ze.

Voor het eerst in heel lange tijd heb ik een borduurpatroon afgewerkt in een lijstje. Ik maakte eigenlijk telkens kleine kussentjes van mijn borduurtjes, zo schattig. Maar die kussentjes blijven niet zo makkelijk rechtop staan…

Nu krijg ik straks een boekenkast in mijn werkkamer en ik wil daar zo graag mijn borduurwerkjes in neerzetten! Dus ik ben op zoek gegaan naar leuke, eenvoudige lijstjes. Bij de Hema vond ik er een paar in dezelfde stijl, van hout en in verschillende formaten en kleuren.

En ik heb geen idee wat het toch iedere keer is met dit borduurtje, maar ook het lijstje vind ik te licht…zucht…een donkerdere hadden ze alleen niet in de winkel in de juiste grootte, dus ik ga nog even online speuren!

Herfstdecoraties: in de keuken op een dienblad staat het ook mooi

Decoreren in de keuken, op een butlertray

Meer borduurpatronen voor herfstdecoraties in mijn WIP mandje!

En allemaal voor de herfst, sommige al jaren onderweg *schaam*.

Het komt omdat er elk jaar weer zoveel leuke, nieuwe, moet-ik-echt-hebben borduurpatronen uitkomen! Maar goed, er zijn een aantal WIPs die ik denk ik (hoop ik) deze herfst ook als herfstdecoraties kan neerzetten:

Borduurpatroon met het herfstthema van Lizzie Kate

Borduurpatroon ‘Autumn Alphabet’ van Lizzie Kate

Borduurpatroon The Adams Family van Plum Street Samplers

Borduurpatroon ‘The Adams Family’ van Plum Street Samplers

Wensenlijstje voor herfst borduurpatronen

Deze borduurpatronen kwam ik nog tegen op Soed Idee! Maar voor ik die koop, wil ik eerst nog een aantal WIPs afmaken 🙂 En wie weet wat er nog meer allemaal voor moois nog komt!

 •  October’s party van Little House Needleworks
 • Souvenirs of the heart – Autumn in Amana van With thy needle & thread

Herfstdecoraties en interieur

Ook in de boekenkast kun je met herfstdecoraties werken

Qua kleuren ben ik redelijk consistent de laatste twee jaar: wit, matgroen, licht eikenhout en naturel en (tin)grijs. Deze kleuren blijven ook gewoon het hele jaar door in mijn interieur aanwezig. En ik vind ze zelf heel mooi te combineren met de warme oranje, rode en gele tinten van herfstdecoraties!

Tips!

 • Vind je een bepaald borduurpatroon heel mooi, maar zijn de kleuren niet jouw stijl? Pas ze gewoon aan!
 • Vaak zul je merken dat je naar dezelfde kleuren blijft grijpen. Blijkbaar zijn dat echt jouw kleuren. Gebruik ze meer in je borduurwerk zodat je projecten steeds beter in je interieur opgaan. Ik heb een apart vakje in mijn DMC dozen waar ik mijn favoriete kleuren in bewaar, als referentie. Zo heb ik ze altijd bij de hand en kan ik ze makkelijk bijbestellen.

Zoek je nog meer fijne *Hygge* inspiratie voor je herfstdecoraties? Pinterest is je grote vriendin! 

Strooi creatief schrijfplezier rond!
Tuinklusjes doen, gewoon in je zomerjurk!

Tips & inspiratie voor creatief schrijfplezier! 

Hai, ik ben Judith (op de foto zie je me ‘in het wild’ in mijn bosachtige voortuin)!
Schrijven is een passie en een lifestyle en hier deel ik met jou tips en inspiratie om op avontuur te gaan in jouw persoonlijke schrijfwereld.

Hier vind je blogs gevuld met Jubelende Journals, Schrijflustige Schrijfspullen en Betoverende Boeken. Onder andere 🙂

Knibbel, knabbel, knuisje…wat zoek je in mijn huisje?

Hoekje gedecoreerd met boeken, kaarsen en allerlei Halloween

Nog meer inspiratie!

Billy Boekenkasten Bibliotheek Bouwproject

Simpele, witte boekenkasten die je op je eigen manier kunt indelen met planken en deurtjes. Het...

DIY: scrapbook papier gebruiken om al je notitieboeken prachtig te versieren!

Grappige, nostalgische of moderne prints, met scrapbook papier kan iedere knutselaar haar hart...

Decoreren met boeken: ik geef je 3 simpele tips!

Ben je net als ik een echte Boekenverzamelaar? Met stromen van boeken die niet meer in je...

Tover je schrijfplek om tot een magisch schrijfdomein waar jouw mooiste avonturen geschreven worden

De beste schrijfplek? Dat is de plek waar jij je het fijnst voelt, waar je inspiratie in je voelt...

Griezelig kampvuur-verhaal : Scooby Doo of Kippenvel? Hoe griezel jij het liefst?

De knetterende vlammetjes, die speels de donkere schemering oplichten. De schaduwen die...

Creatief schrijven: word de schrijver van jouw favoriete verhalen!

In jouw hoofd leven allerlei verschillende personages, die klaarstaan om al hun spannende...

Teken Challenge Herfst

Tijd voor de volgende Teken Challenge: herfst! 21 september is gearriveerd en dat betekent...

Teken Challenge 2022: creatief bezig zijn kan iedereen!

Vroeger (toen we nog geen tablets en spelcomputers hadden…Ja, zo oud ben ik haha!) verslond ik...

5 Ontspannende tuinklusjes voor elke dag

Wanneer je een tuin, balkon of zelfs maar een strookje beplanting hebt, dan weet je dat er altijd...

Winterdip? Met deze 4 cottagecore tips verjaag jij je winterblues!

Januari kan een eindeloze maand lijken: de dagen zijn nog steeds kort en donker, het kan nog best...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *