Teken Challenge Herfst

Tijd voor de volgende Teken Challenge: herfst!

21 september is gearriveerd en dat betekent natuurlijk dat het nu tijd is om zoveel mogelijk herfst te tekenen!

Met mijn inspiratiewoorden geef ik je ideetjes om je creativiteit op los te laten. Ik vind dit soort ‘steekwoorden’ altijd heel fijn als ik het even niet zie, weet of voel. Door bepaalde woorden te lezen, gaat mijn eigen inspiratie dan ‘aan’, waardoor ik zoveel zin krijg om dat potlood op te pakken en heerlijk te tekenen!

De kleine tekenideetjes van de Teken Challenge zijn bedoeld om jou te inspireren om gewoon even te tekenen. Perfectie? Pfft, echt niet! We tekenen voor ons eigen plezier!

Kun je niet tekenen?

Ik geloof je niet! Probeer het maar 🙂

Teken Challenge Herfst materialen

Alles wat je nodig hebt om lekker aan het tekenen te gaan deze herfst!

To draw or not to draw…

Ook al was ik erg enthousiast over mijn Teken Challenge Zomer…ik kwam er niet aan toe. Dat is het leven, ik gaf andere zaken voorrang en prioritiet.De constatering van een tennisarm hielp ook niet echt mee *zucht, pijnlijke zucht* en ik vond het zo onwijs jammer…tijd dus voor een herkansing *yeah*!

Deze Teken Challenge geef ik ons een stapel gezellige woorden, die met de herfst te maken hebben, of waar jij een herfst-draai aan kunt geven!

Waar het me lukt, ga ik proberen zoveel mogelijk losse tekeningetjes te maken maar mijn Grote Doel is om eens per week een herfst-scéne te tekenen 🙂

Klinkt ambitieus?

…Vind ik ook, maar ik probeer het gewoon *grijns*.

Teken Challenge Herfst Overzicht

Herfst Inspiratiewoorden

Deze woorden heb ik op mijn poster geplaatst, waaruit je willekeurig je inspiratie kunt grabbelen. Hieronder benoem ik ze allemaal én ik geef je er een tekeninspiratie bij.

Klinkt goed, of niet dan?

Hier gaan we!

 • Bladeren
  Natuurlijk! Vallende bladeren, allerlei soorten door elkaar alsof de herfstwind ermee aan het spelen is *hartjes*. Kastanje bladeren, eikenblaadjes: wie kent ze niet? Maar fantaseer er gerust een paar bij! Word het allemaal nog leuker van 🙂
 • Eikeltjes
  Met zijn allen aan een takje, in de wangen van een eekhoorn of bij jou thuis verzameld in een mooi schaaltje. Maak er bijvoorbeeld eens een slinger van (in het ‘eggie’ of alleen op papier)!
 • Appels
  Het oogstseizoen is hier! Combineer grote en kleine appels op je tekenvel en vergeet de steeltjes en blaadjes niet. Leg ze misschien in een gevlochten mand of laat ze onder de appelboom liggen. Je tekenvel is jouw domein!
 • Pompoenen
  Duh…die teken je natuurlijk in de herfst! Pompoenen, flespompoenen, kalebassen. Je kunt ze stapelen, bij elkaar husselen of netjes op een rijtje zetten. Knip er eens een uit en gebruik die als boekenlegger!
 • Warme kleding
  Heerlijk warm, zo’n grote sjaal! Gebreid, met of zonder patroon en kriebelende franjes. Of juist een fijne coltrui waar je helemaal in kunt opgaan! Laat je niet tegenhouden door de huidige modegrillen: jij tekent jouw eigen modestijl *duimpje omhoog*.
 • Rozenbottels
  Unieke kopjes op prikkelige rozentakjes, zo mooi! Teken een hele struik of geef een enkele je volle spotlight en ga voor GROOT 🙂
 • Egels
  Op zoek naar egeltjes in de donkere tuin, wat een spannende belevenis altijd weer! Geef jouw getekende egel een prachtige egel-villa en zet zijn diner van slakjes vast voor hem klaar. Vind hij fijn *hartjes*.
 • Vogeltjes voeren
  Slingers van pinda’s aan de kale takken, vetbollen in allerlei soorten en maten en een scala aan (zelf verzonnen *doen!*) vogeltjes die ervan genieten.
 • Bloemen
  Dahlia’s bloeien lang door, maar ze zijn zeker niet de enige. Kijk eens in jouw tuin of om je heen welke er nog meer bloeien. Of ga op speurtocht naar de mooiste knoppen of bottels die je nu kunt tekenen!
 • Warme dranken
  Warme chocomelk, met of zonder slagroom: altijd een herfsttopper! Wat is jouw favoriete (warme) herfstdrank?
 • Taart
  Ben jij team ‘Zoet’ of team ‘Hartig’? Maak je getekende taart nog smakelijker door de warme damp eraf te doen stomen en het glazuur te laten druipen. Jammie!
 • Koekjes bakken
  Hier kun je je fantasie helemaal loslaten, want welke vorm voor het koekje je ook bedenkt: het lukt altijd! Gebruik sprinkels, smarties, glazuur en maak ze watertandend lekker op papier 🙂
 • Kaarsjes
  De avonden zijn weer langer en brandende kaarsjes geven nu die prachtige, warme gloed waarmee ze de rest van de wereld buitensluiten *genietende zucht*. Plaats ze in een groepje, solo, binnen of buiten. Waar branden jouw papieren kaarsjes?
 • Decoreren
  Teken een plek in je huis of tuin waar jij gedecoreerd hebt of hoe je bedacht hebt dat je het zult doen. Hang die pompoenslingers maar op voor de ramen!
 • Dekens & kussens
  Je kunt er nooit genoeg op je bank hebben liggen :). Ga jij voor de gebreide kabels of de knusse patchworkdekens? Met een scherp potlood creëer je de meest unieke designs!
 • Kastanjes
  Hangen ze nog aan de boom, veilig opgeborgen in hun stekelige jasje? Of heb je misschien een hertje van gemaakt, met prikkertjes als poten en gewei? Kastanjes hebben een grillige vorm, die ontzettend leuk is om te tekenen. Je kunt er niet fout mee gaan 🙂
 • Spinnen
  Tja, die zijn er nu eenmaal volop in de herfst! Maar die webben: zo mooi en intrigerend geweven *hartjes*. Zijn jouw spinnen griezelig, zwart en harig? Of meer als Lucas het spinnetje, met puppy-ogen en een blije uitstraling?
 • Bramen
  Oh, dan komt bij mij altijd het Beatrix Potter-gevoel op! Of kijk eens voor inspiratie op Pinterest naar Jill Barklem van Brambley Hedge *verliefde zuchten*.
 • Dennenappels
  Een van de lastigste vormen om te tekenen, vind ik persoonlijk…Daarom zit hij erbij, zodat er geoefend kan worden 😉
 • Vreugdevuur
  En teken er vooral die lekkere plakkerige marshmallows bij, aan een takje :). Vlammen en takken, gemengd met droge bladeren, dansende vlammen en sintels die opspatten. Voel je de hitte al?!
 • Boeken
  Een stapel van je favoriete boeken, of juist die ene, opengeslagen op de bladzijde waar je bent gebleven. Of teken een de coverart van jouw (te schrijven) verhaal!
 • Films & series
  Laat ik de open deur verder openen: Gilmore Girls! Verder nog iemand? *knipoog*.
  Teken eens een scéne uit jouw favoriete film of serie, of combineer ze met elkaar. Op jouw tekenvel is alles mogelijk!
 • Maïs
  Die lange slungels, in rijen of als labyrint. Op je bord of boven je vreugdevuur. Teken jij elke maïskorrel los of suggereer jij het aantal? Alles is goed, want het is jouw tekening *duimpje*.
 • Mokken
  Ontwerp jouw ultieme herfstmok!
 • Boeket
  Ook in de herfst is er zoveel moois te vinden om een boeket van te maken! Denk maar aan de rozenbottels, de takken met blaadjes in herfstkleuren, de laatste bloeiende bloemen en de mooiste grillige kalen takjes.
 • Bordspellen
  Herfst is bij uitstek heerlijk om bordspelletjes samen te spelen! Heb jij een favoriet die je wilt tekenen? Of heb je misschien ideetjes voor een helemaal nieuw te ontwikkelen bordspel? De mogelijkheden zijn eindeloos voor deze tekeninspiratie!
 • Uitzicht uit je raam
  Wat zie je wanneer je door een willekeurig raam naar buiten kijkt? Of misschien liever wanneer je erdoor naar binnen kijkt? Neem ook de raamstijlen mee in deze tekening, zodat je een mooi kader eromheen maakt, die het geheel echt samen doet komen *hartjes*.
  Wat zou jij het liefst van alles zien wanneer je door dat raam kijkt?

  Ik? Ik zou het heerlijk vinden wanneer ik echt het bos zie wanneer ik naar buiten kijk: bomen, bomen, struiken, dieren *hemels*!

 • Vogelverschrikker
  Als horrorfan kun je hier…spannende dingen mee doen *knipoog*. Maar je kunt het ook een charmante vogelfluisteraar laten zijn. In oude vodden of juist strak in het pak. Jij bepaalt!
 • Lantaarn
  Het is het licht waar ik zo’n warm omhelzingsgevoel bij krijg *hou ik van*. De Charles Dickens-stijl lantaarns op olie of een klein lantaarntje op tafel met een zacht waxinelichtje erin. Welke variant word jij ‘warm & fuzzy’ van?
 • Bollen planten
  Het moment om voorjaarsbloeiende bollen te planten! Welke plant jij? Waar plant je ze en hoe? Een schepje is een noodzaak en de gieter kan er ook wel bij, om ze van hun eerste slokje water te voorzien. En wie weet draag jij wel de meest charmante laarzen en handschoenen in de tuin?
   Tekenchallenge Herfst pompoenen scene

   Mijn eerste herfsttekening van deze Teken Challenge Herfst! Een combinatie van pompoenen, mokken, kaars en bladeren 🙂

   Doe jij mee aan de teken Challenge Herfst?

   Elke week schrijf ik een blogpost over mijn getekende herfstinspiratie!

   Zou het niet super zijn wanneer we op Instagram een hele hashtag-verzameling maken van al onze tekeningen? Dat is ontzettend veel inspiratie, motivatie en kijkplezier!

   Doe jij mee aan de Teken Challenge deze herfst? Gebruik dan op Instagram de hashtag:

   #craftomniatekenchallengeherfst

   Ik ben nu al zo benieuwd naar alle inspiratie daar!

   Liefs, Judith
   Strooi creatief schrijfplezier rond!
   Tuinklusjes doen, gewoon in je zomerjurk!

   Tips & inspiratie voor creatief schrijfplezier! 

   Hai, ik ben Judith (op de foto zie je me ‘in het wild’ in mijn bosachtige voortuin)!
   Schrijven is een passie en een lifestyle en hier deel ik met jou tips en inspiratie om op avontuur te gaan in jouw persoonlijke schrijfwereld.

   Hier vind je blogs gevuld met Jubelende Journals, Schrijflustige Schrijfspullen en Betoverende Boeken. Onder andere 🙂

   Knibbel, knabbel, knuisje…wat zoek je in mijn huisje?

   Hoekje gedecoreerd met boeken, kaarsen en allerlei Halloween

   Nog meer inspiratie!

   De uitbreiding aan de boekenverzameling: boeken gekocht en gelezen tot en met oktober 2023

   Het is er een beetje bij ingeschoten: bijhouden welke boeken ik waar en wanneer heb gekocht en...

   Mini Preptober 2023

   Preptober: de maand oktober gebruiken om alles klaar te zetten voor optimale schrijf-resultaten in...

   Boeken gekocht en gelezen in juni en juli 2023 a.k.a. de gestage groei van een boekverzameling

   Is het een verslaving of een hobby, een boekverzameling hebben? Een beetje van beide, vermoed ik...

   Gekochte boeken bijhouden: creëer een origineel overzicht van je boeiende boekenverzameling

   Beeld je eens in: een overzichtelijke lijst van al je boeken! Om te genieten van alles wat je ooit...

   Vakantieleesvoer: ik ging op reis en nam mee…

   Vakantieleesvoer is: de lastige keuze maken tussen alle mooie, spannende, super intrigerende en...

   Brambly Hedge: het schattigste zomerverhaal met wonderschone illustraties

   “At last the dusk came, golden and misty over the fields.”~Jill Barklem, Summer Story Een perfecte...

   Aangeraden: fijne boeken gelezen in april en mei 2023

   Zoveel mooie, leuke, grappige, spannende en enge boeken om uit te kiezen in mijn bibliotheek! Ik...

   Boekreviews leren schrijven: de start van een spannend, nieuw avontuur in leesplezier!

   Nu ik zoveel verschillende boeken vind, koop, lees en verzamel, is er één ding wat ik echt wil...

   Turbulente TBR juni 2023: feel good romantiek, whodunnit en een beetje horror

   De score: 18 boeken over twee maanden tijd…WhooHoo! En wat ben ik blij met deze aanvullingen op...

   Schrijfmuziek voor elke mood en elk genre: fantastische YouTube afspeellijsten

   Schrijfmuziek helpt om in een bepaalde stemming te komen, wat het schrijven van (een onderdeel...

   0 reacties

   Een reactie versturen

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *